Uutislistaukseen

Nurmijärven pappilan Helmi Klubista kohtaamispaikka lauluntekijöille ja kuulijoille

Nurmijärven pappilasta tulee paikka lauluntekijämusiikille 11.11. toista kertaa järjestettävällä Helmi Klubilla. Illan pääesiintyjänä on Mika Nuorva, sitä ennen lava on avoin muille lauluntekijöille ja heidän musiikilleen.

YouTube-video

Klubi järjestetään nyt toista kertaa, keväällä pääesiintyjänä oli Viitasen Piia ja avoimella klubilla kuultiin kolmea eri lauluntekijää.

Ilta on Nurmijärven seurakunnan järjestämä. Yksiselitteisesti hengellisen musiikin klubista ei kuitenkaan olen kysymys. Rajankäynti hengellisen ja maallisen musiikin välillä ei klubin sisältöä luotsaavan pastori Markus Asunnan mukaan ylipäänsä kuulu Helmi Klubille.

– Elämän tarkasteleminen laulun kautta itsessään on tärkeä ja pyhä asia, ja haluamme tarjota intiimin tilan, jossa lauluntekijät voivat musiikkiaan esittää ja yleisö sitä kuulla, Asunta sanoo.

Hän mainitsee kolme asiaa, joiden kautta lauluntekijäklubin isännöiminen kuuluu seurakunnan tehtäviin. 

Ensinnäkin luomisen teologian kautta: Jumala katsoo kaikkea tekemäänsä ja näki että se oli hyvää. Lauluntekijämusiikki on yksinkertaisesti tukemisen arvoinen asia. 

Toiseksi singer-songwriter-perinteessä kantaaottavuudessa on kaikuja Vanhan Testamentin profeetallisuudesta. Sen lisäksi että laulut pysäyttävät miettimään omaa elämää, ne myös kutsuvat taisteluun heikompien puolesta. 

Kolmanneksi moni kirjoittaja käsittelee lauluissaan myös hengellisiä kysymyksiä. Osa ankkuroituu tiiviimmin kristinuskon käsitteistöön, osa ei. 

Klubi-iltaan kuuluu tietenkin myös mahdollisuus nauttia virvokkeita. Tarkoin valittujen laadukkaiden alkoholittomien juomien tuotto menee Kirkon ulkomaanavun välityksellä Ukrainan sodan uhrien auttamiseen. Alkoholittomista juomista on viime vuosina tullut nuoremman väestön keskuudessa trendi. Puhutaan myös esimerkiksi ”sober curious”-elämäntavasta. 

– Kieli vähintään toisessa poskessa voidaan sanoa, että tässä suhteessa perinteisesti päihteetöntä toimintaa järjestävänä tahona seurakunta on yhtäkkiä trendin aallonharjalla, Asunta naurahtaa.

11.11.2022 13.47