Uutislistaukseen

Hautausmaan kesätiedote

Hautausmaan henkilökunta muistuttaa, että hautausmaalla on eri jätteille omat astiansa. Biojätteen sekaan ei saa laittaa mitään muuta kuin maatuvaa jätettä, sillä siitä valmistetaan kompostoimalla uutta multaa seurakunnan viheralueille.

Hoitokausi on alkanut, ja kukat hoitosopimushaudoille on nyt istutettu. Pyydämme huomioimaan, että kukat käyttävät istutuksen jälkeen energiaa juurtumiseen jonkin aikaa, jonka jälkeen varsinainen kasvu alkaa. Kukkien hoitoon kuuluu jo kukkineiden kukintojen poistaminen, jolla varmistamme koko kauden kestävän kukkimisen.

Kasteluvesi on kytketty päälle – varmistathan että suljet hanan käytön jälkeen. Pyrimme tietysti pitämään myös vesitynnyrit täytettyinä. Kastelukannuja on jaettu tasaisesti hautausmaan telineisiin ja joillekin vesipisteille. Kannut olisi hyvä palauttaa samaan paikkaan käytön jälkeen, jotta jokaisella paikalla kannuja säilyisi käytettäväksi kaikille niitä tarvitseville.

Hautakivi on monella haudalla kallellaan. Seuraukset hautakiven kaatumisesta voivat olla vakavia, ja haudan haltija on vastuussa kaatuneen kiven aiheuttamista vahingoista. Hoitosopimushaudat, joilla kivi on vaarallisesti kallellaan (ja estää näin ollen hoitotyöt) on erikseen merkattu. Hautakiven takana ei saa säilyttää mitään, sillä se haittaa hoitotöitä.

Jätteiden lajittelu tehdään jäteastioissa olevien merkintöjen mukaan. Hautausmaalla on eri jätteille omat astiansa. Lajitteluohjeet löytyvät jätepisteiltä. Ethän laita biojätteen sekaan mitään muuta kuin maatuvaa jätettä, sillä valmistamme siitä kompostoimalla uutta multaa seurakunnan viheralueille.

Autolla hautausmaalle ei saa ajaa. Jos hautausmaalle ajaminen on välttämätöntä, siihen on etukäteen kysyttävä lupa seurakunnan hautatoimistosta, jokaiselle käyntikerralle erikseen. Hautausmaalla on myös arkipäivisin siunaustilaisuuksia ja hautaussaattoja, joita ei sovi häiritä, eikä myöskään muita hautausmaalla kulkevia.

Lisätietoja:

  • Toimistosihteeri, puh. 044 422 0503
  • Puistopäällikkö, puh. 050 597 6770
  • Puistopuutarhuri, puh. 044 422 0548
Kari Kouhia
puistopäällikkö
Kirstaantie 5-7
01900 Nurmijärvi

19.6.2023 11.50