Hautausmaan syystiedote 2.10.2017

Kesäkukat poistetaan seurakunnan hoidossa olevilta haudoilta 2.10. alkaen.

Syyskukat, havut ja muut koristemateriaalit on istuttaa tai kiinnittää tarpeeksi napakasti maahan, jotta ne pysyvät paikoillaan myös syksyn tuulissa.

Kasteluvesi katkaistaan hautausmailta talven ajaksi 16.10. tai jo aiemmin, mikäli yöpakkaset alkavat. Loppusyksyn ajan pyrimme pitämään kasteluvettä saatavilla vesialtaassa kappelien lähistöllä.

Hautakivet ehtii vielä suoristaa ennen maan jäätymistä. Hautakiven suoristamiseen liittyvissä asioissa tulee ottaa yhteyttä kiviliikkeeseen tai seurakunnan hautatoimistoon. Hautakivi suoristetaan vain suoristamalla aluskivi - minkäänlaisia välikiiloja ei saa käyttää. Hautakiven takana ei myöskään saa säilyttää minkäänlaisia hautatarvikkeita.

Kynttilät ovat pimeänä aikana kauniita katsella ja koko hautausmaalla tunnelman luojia. Muutama ohje on kuitenkin hyvä muistaa:
- muoviset hautakynttilät kaatuvat helposti ja sammuvat usein jo alkuvaiheessa, ovat kertakäyttöisiä ja vievät tilaa jäteastioissa
- Led-kynttilät ovat ongelmajätettä eivätkä siten sovellu hautausmaille.
- Lasiset lyhdyt täyttyvät usein vedellä, joka jäätyessään rikkoo lyhdyn. Lasinsirut ovat vaarallisia hautaa hoidettaessa.
- Hautausmaan henkilökunta suosittelee kestävää metallilyhtyä, jota voi käyttää vuodesta toiseen. Siinä kannattaa käyttää aitoja kynttilöitä tai ulkokäyttöön sopivia öljykynttilöitä.
- On fiksua käydä pyhien jälkeen siistimässä hauta loppuunpalaneista kynttilöistä.

Autolla hautausmaalle ei saa ajaa. Jos hautausmaalle ajaminen on välttämätöntä, siihen on etukäteen kysyttävä lupa seurakunnan hautatoimesta ja jokaiselle käyntikerralle erikseen.

Hautausmaalla on myös arkipäivisin siunaustilaisuuksia ja hautaussaattoja, joita ei sovi häiritä, eikä myöskään muita hautausmaalla kulkevia omaisia.

Jätteiden lajittelu jäteastioissa olevien merkintöjen mukaan. Hautausmaalla on eri jätteille omat astiansa. Toivomme, että jokainen lajittelee tuomansa roskat niille osoitettuihin astioihin. Tämä säästää henkilökunnan työpanosta varsinaiseen hoitotyöhön.

Yhteystiedot

09 8789 9631          Hautatoimen toimistosihteeri Saija Pakarinen / Eveliina Laakso

050 5976 770                   Puistopäällikkö Kari Kouhia

09 8789 9670                   Virastot, Kirstaantie 5-7, 01900 Nurmijärvi