Hautausmaan kesätiedote 7.6.2017

Kesätyöpaikat hautausmaalle on jaettu ja työpaikan saaneille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitokset kaikille hakijoille – valitettavasti voimme työllistää vain pienen osan hakijoista. Haettavista kesä-  ja kausityöpaikoista ilmoitetaan seurakunnan kotisivuilla heti alkuvuodesta.

Hautausmaan siivous- ja kunnostustyöt on pääosin tehty. Parhaillaan tehdään nurmikoiden paikkauksia ja istutusten kunnostusta. Myös hautakivien suoristuksia tehdään, kun muilta töiltä ehditään.

Kesäkukkien istutus seurakunnan hoidossa oleville on aloitettu viikolla 23 ja työ saadaan myös valmiiksi samalla viikolla. Istutuksen yhteydessä siirretään haudalla mahdollisesti olevat hyväkuntoiset kevätkukat ja äitienpäiväruusut hautakiven taakse, josta omaiset voivat halutessaan noutaa ne muualle istutettavaksi.  Tämä sen vuoksi, että haudan kukkapesän kasvutekijät eivät riitä suuremman kukkamäärän hyvään kasvuun. Toivomme kuitenkin, että kevätkukat ja äitienpäiväruusut noudetaan jo aikaisemmin, niin ne pysyvät paremmassa kunnossa. Sivuun siirretyt kevätkukat poistetaan n. viikon kuluttua kokonaan.

Kesäkukat vuonna 2017

Hoitohaudat: Begonia benariensis, Maisemabegonia, lajikkeet: Big red with green leaf (punakukkainen) ja Big rose with bronze leaf (vaaleanpunaiset kukat, tummat lehdet).

Sankarihaudat: Scaevola aemula, Siniviuhko, lajikkeet: Whirlwind Trailing Blue (sinikukkainen) ja Whirlwind Early Compac, (valkokukkainen).

Hautalyhdyt on hautausmaan hoitotöiden vuoksi vietävä pois kesän ajaksi. Hautakiven takana niitä ei tule säilyttää, kuten ei muitakaan koriste-esineitä tai työvälineitä.

Kallellaan olevat hautakivet ovat vakava turvallisuusriski. Kehotamme omaisia tarkistamaan hautakiven ja tarvittaessa huolehtimaan kiven suoristamisesta. Haudan haltija on vastuussa kaatuneen hautakiven aiheuttamista vahingoista. Suoristustyö on viisainta jättää työn hallitsevien henkilöiden tehtäväksi.

Autolla hautausmaalle ei saa ajaa. Jos hautausmaalle ajaminen on välttämätöntä, siihen on etukäteen kysyttävä lupa seurakunnan hautatoimesta ja jokaiselle käyntikerralle erikseen.

Hautausmaalla on myös arkipäivisin siunaustilaisuuksia ja hautaussaattoja, joita ei sovi häiritä, eikä myöskään muita hautausmaalla kulkevia omaisia.

Jätteiden lajittelu jäteastioissa olevien merkintöjen mukaan. Hautausmaalla on eri jätteille omat astiansa. Toivomme, että jokainen lajittelee tuomansa roskat niille osoitettuihin astioihin. Tämä säästää henkilökunnan työpanosta varsinaiseen hoitotyöhön.

Yhteystiedot

09 8789 9631          Hautatoimen toimistosihteeri Saija Pakarinen / Eveliina Laakso

050 5976 770                   Puistopäällikkö Kari Kouhia

09 8789 9670                   Virastot, Kirstaantie 5-7, 01900 Nurmijärvi