(päivitetty 15.6.2021- ohjeistus on voimassa tällä tietoa 14.7.2021 asti)

Koronatilanteen, AVI:n määräysten ja Keusoten suositusten vuoksi Nurmijärven seurakunnassa toimitaan tällä hetkellä seuraavasti:

* Sunnuntaista 6.6. alkaen messut avautuvat seurakuntalaisille ja kirkkoon voi tulla siinä määrin kuin kunkin tilan enimmäishenkilömäärä sallii. Kirkoissa on käytössä noin joka toinen penkkirivi ja eri seurueiden (perhe tms.) välissä pitää olla noin 2 metrin turvaväli. Seurakunnan henkilöstön ohjeita kirkkoon asettumisessa sekä ehtoollisen kohdalla tulee joka tilanteessa noudattaa. Kirkkokahveja ei toistaiseksi tarjoilla.

Tilojemme enimmäishenkilömäärät:
Nurmijärven kirkko 200
Klaukkalan kirkko 200
Rajamäen kirkko 50
Siunauskappelit 20
Artturi-sali 50
Ystävyyden kammari 20

Messut kesä-elokuussa
Nurmijärven kirkko klo 11
Klaukkalan kirkko klo 12
Rajamäen kirkko klo 18

Huomaathan, että kesällä etenkin Nurmijärvellä ja Klaukkalassa messuja täyttää myös konfirmaatioihin osallistuva väki.

* Suoratoistetut messut tulevat su 6.6., 4.7., 1.8. ja 29.8. Nurmijärven kirkosta klo 11.

* Tällä hetkellä näyttää siltä, että rippikoulut ja varhaisnuorten leirit sekä muu kesän lasten ja nuorten toiminta voidaan toteuttaa suunnitelmien mukaan myös leirimuotoisena.

* Konfirmaatioihin jokainen konfirmoitava voi kutsua 5 vierasta.

* Myös kirkollisiin toimituksiin on mahdollista kokoontua isommalla joukolla tilojen sallimissa rajoissa. Mikäli hautaan siunaaminen toteutetaan ulkona haudalla, voi mukana olla max. 50 henkilöä. Seurakunnan henkilökuntaa ei lasketa mukaan enimmäishenkilömääriin. Kasteet toteutetaan toistaiseksi vain seurakunnan tiloissa.

* Muistotilaisuuksiin voidaan vuokrata Nurmijärven seurakuntakeskuksen saleja perjantaisin ja lauantaisin, yksi tilaisuus per päivä.
Maksimissaan pikkusaleissa voi olla 35 henkilöä ja isossa salissa 60 henkilöä kerrallaan.

* Muuten seurakunnan tiloja vuokrataaan ulkopuolisten juhlien tai ryhmien käyttöön 14.8.2021 alkaen oleviin tilaisuuksiin..

* Alueellamme suositellaan kasvomaskin käyttöä kaikissa julkisissa tiloissa, joihin myös seurakunnan tilat lukeutuvat. Maski tulee jokaisen hankkia lähtökohtaisesti itse.

* Edelleen seurakunnan toimintaan osallistuvien on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta. Kaikissa tiloissamme on käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä käytettävissä.

* Turvaväleistä (vähintään 1,5-2 m) tulee pitää kiinni.
.
* Tulethan toimintaamme vain ehdottoman terveenä ja jäät matalalla kynnyksellä tilanteen niin vaatiessa kotiin.

* Huomaathan, että voidaksemme taata palvelujemme jatkumisen seurakuntatoimisto ja hautatoimisto palvelevat vain puhelimitse ja sähköpostitse!

* Juhannusjuhla Sääksin leirikeskuksen pihapiirissä jää vuonna 2021 väliin. Samoin Museokahvila Nurmijärven kirkonmäellä pysyy tänäkin kesänä suljettuna. Nurmijärven kirkko ei toimi tiekirkkona vuonna 2021 ulkoseinien kunnostuksen vuoksi

* Sääksin kesäiset saunaillat alkavat aikaisintaan heinäkuun alusta - tästä kerromme enemmän kesäkuun aikana.

Kiitos yhteistyöstä - vain sen voimin voimme pitää epidemian kurissa ja päästä siitä joskus vielä eroonkin.